søndag 11. oktober 2015

Ferie fra ferien!

Med båten godt fortøyd i Marinaen i Larnaca leide vi bil og kjørte opp i fjellene her på Kypros. Høyeste toppen er Mt. Olympos på 1951 m. Vi hadde to deilige overnattinger på hotel. Om det er nødvendig med å reise litt vekk fra båten? Absolutt! På mange måter! Oppe i høyden kjente vi på høsten. Gule blader og frisk klar luft. Kjølige netter. Regn. Blomster. Bare det å kjenne på temperaturer ned mot 10 grader gjør at badelivet i dag på stranden blir ekstra verdsatt. Siden vi planlegger å ha vinteren et sted her i østmiddelhavet vet vi at temperaturen skal ned. Det vil bli vinter også her. Godt med årstider selv om de er annerledes en hjemme.

Som hjemme gir en tur på hotel at vi slipper oppvasken noen dager. Men det som Edvard og jeg kanskje satte mest pris på var å slenge oss ned foran tvn med fjernkontrollen og se på kypriotisk barnetv!

Kypros har venstretrafikk og hver gang jeg kjørte på feil side var det som om alt var riktig! Ellers føltes hver eneste bevegelse rar. Blikket i speilet som ikke sitter oppe til høyre, sikkerhets belte på feil side...

En av fjellbyene vi besøkte hette Pedoulas og det var en liten perle. Vi spiste og bodde på Two Flowers, drevet av en engasjert dame som med stolthet i matlagingen sørget for en hjemmelig opplevelse for oss.

Vi er nå tilbake og det kjennes at tempoet og situasjonen her får oss mer til slappe mer av. Vi blir her til på tirsdag. Da seiler vi til St. Raphael og bor på en hotel marina med tilgang til bassengfasilitetene. All bading til tross så er det fortsatt noe trening som gjenstår før Edvard svømmer like bra over vann som han gjør under (med briller).

2 kommentarer: